ONS SPORTAANBOD

JEUGDGYM

Kinderen moeten bewegen, spelen, klauteren, klimmen, rollen, leren vallen en weer opstaan. Bij de sportlessen op de maandag en woensdagmiddag wordt speciaal aandacht gegeven aan de motoriek en de ontwikkeling van jongere kinderen. Daarbij is het gewoon leuk om met leeftijdgenootjes te gymmen. Voor deze lessen is het belangrijk dat goed op de leeftijdsgroepen van de lessen wordt gelet. De oefeningen worden daar namelijk op afgestemd.

TRAINERS: Lisanne (maandag), Menno (woensdag).

Kom naar De Rijver en doe mee met een gratis proefles en als de les bevalt, dan kunt via deze link lid worden van Zaalsportclub Muiderberg

Meer informatie over: Gymkleding/turnpakje voor de jeugd

Wanneer? Hoe laat?
Maandag 15:30 – 16:30
vanaf 2,5 jaar

KLEINTJE BEWEEGDIPLOMA

Zaalsportclub Muiderberg heeft de ambitie om meer kinderen uit Muiden en Muiderberg tussen de 2 en 6 jaar te stimuleren om spelenderwijs beter te leren bewegen.

De grootste motorische ontwikkeling vindt plaats tussen de 2 en de 5 jaar. Als je vanaf  2 jaar veel en gevarieerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien.

Zaalsportclub Muiderberg heeft lesgevers die daadwerkelijk peuters en kleuters op een juiste en veilige manier leren hoe ze alle belangrijke vormen van bewegen kunnen leren. Dat doen we in een leuke sfeer waarin spelenderwijs leren centraal staat. In principe in april van elk seizoen  bij de onderlinge wedstrijden ontvangen de kinderen het Kleintje beweegdiploma.

TURNEN

Turnen is een sport waarbij iedere deelnemer individueel met behulp van toestellen bepaalde handelingen uitvoert. Kracht en souplesse zijn hierbij van groot belang. De Zaalsportclub begint met turnen vanaf zes jaar. Er wordt zowel geoefend met toestellen als voor grondoefeningen.

TRAINERS: Lisanne (maandag) en Menno Out (woensdag)

Kom langs in De Rijver voor een gratis proefles. Bevalt de les en wil je lid worden? Klik hier.

Tips: draag lange haren in een staart, zonder clips (die doen pijn bij het rollen). Laat sieraden thuis, dan raak je ze niet kwijt. Draag turnschoentjes met een juist profiel (geen balletschoentjes) of blote voeten, met gympen blijf je in de ringen steken en veel oefeningen kunnen niet goed uitgevoerd worden. En vergeet niet je naam in je gympak te zetten!

Meer informatie over: Gymkleding/turnpakje voor de jeugd

Wanneer? Hoe laat?
Maandag 16:30 – 17:30
vanaf 5 jaar
17:30 – 18:30
vanaf 7 jaar
18:30 – 19:30
vanaf 9 jaar

BODY WORKOUT

In de moderne gymzaal van De Rijver

Total Body Workout is een mengeling van krachttraining en conditietraining voor volwassenen, man en vrouw zijn welkom. De groepslessen zijn: maandagavond 20:00-21:00 uur door Frank Schipper en woensdagavond 20:00-21:00 uur door Leslie Haazewinkel (steples) (iedere laatste woensdag van de maand geeft Menno les)

Alle spiergroepen worden aangepakt tijdens deze groepslessen. Een Total Body Workout om je “core” sterker te maken en je conditie op te krikken.

TBW is voor iedereen die vindt dat hij of zij iets aan zijn conditie kan doen. Het is zo zwaar als je zelf wilt. Kom maar langs om het te ervaren. Je kan zo meedoen.

Draag gemakkelijke sportkleding, en denk aan de laagjes om het voor jezelf warmer of koeler te kunnen maken! Gebruik sportschoenen die alleen binnen gebruikt worden i.v.m. de hygiëne. De zolen mogen geen zwarte strepen op de vloer veroorzaken.

U bent altijd welkom voor een gratis proefles en mocht de les bevallen, dan kunt u zich hier inschrijven.

Wanneer? Hoe laat?
Maandag 20:00 – 21:00
voor volwassenen
Woensdag 20:00 – 21:00
voor volwassenen

BODY WORKOUT MET STEPS

Steps

BODY IN SHAPE

Body in Shape is een les om lekker te bewegen, te ontspannen en aan het lichaam te werken. Met steeds wisselende oefeningen worden alle spiergroepen onder handen genomen. Bij Body in shape wordt beperkt gebruik gemaakt van gewichten en andere attributen. Menno geeft de les in De Rijver. De lessen zijn voor alle leeftijden.

U bent altijd welkom voor een gratis proefles en als het u bevalt, dan kunt via deze link lid worden van Zaalsportclub Muiderberg

Wanneer? Hoe laat?
Dinsdag 9:30 – 10:30
Voor volwassenen

BOOTCAMP

Conditie- en krachttraining voor volwassenen, gegeven door Menno! In de grote gymzaal van De Rijver

Bij de Bootcamp werken we aan alle spieren, in steeds een ander circuit van oefeningen. De zwaarte van de oefeningen wordt voor iedere sporter individueel aangepast. Bootcamp is perfect als je jezelf flink wilt uitdagen, als je er vol voor gaat is het hard werken. In Menno’s woorden: KNALLEN

De conditietraining wordt gegeven met toestellen, grondoefeningen en andere attributen (gewichten, ballen, matten, roeiapparaat en dergelijke). Typische oefening zijn pushups, squats, optrekken, crunches, battle rope. Het uur begint met een grondige warming-up, en sluit af met verantwoorde cooling down en rek- en strekoefeningen.

Iedereen (m/v) die vindt dat zijn conditie op peil moet blijven of die een tandje hoger wil, is van harte welkom in de grote gymzaal van De Rijver.

Draag gemakkelijke sportkleding, neem een handdoek en een fles water mee! Gebruik sportschoenen die alleen binnen gebruikt worden i.v.m. de hygiëne. De zolen mogen geen zwarte strepen op de vloer veroorzaken.

U bent altijd welkom voor een gratis proefles en als het u bevalt, dan kunt via deze link lid worden van Zaalsportclub Muiderberg

Wanneer? Hoe laat?
Woensdag 19:00 – 20:00
voor volwassenen
Donderdag 20:00 – 21:00
voor volwassenen

VOLLEYBAL

Volleybal

Wanneer? Hoe laat?
Donderdag 21:00 – 22:30
voor volwassenen

SENIORENGYM

Ook senioren kunnen sportief meedoen met de Zaalsportclub. Elke dinsdagmorgen van 10:35-11:30 uur wordt een speciaal uur voor de senioren gegeven. Onze trainer Menno stemt de lessen goed af op de mogelijkheden van de (wat) oudere sporters. Ook deze lessen zijn toegankelijk voor mannen en vrouwen. een klein uur bewegen met extra aandacht voor spier beheersing/versterking. De houding, looptechniek, val techniek en evenwicht krijgen wekelijks aandacht. de oefeningen zijn ook thuis te doen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van een stoel en er zijn geen grondoefeningen. Er wordt ook niet gehold. Vanaf 17 maart is er een speciale samenwerking met Muiderberg Actief.

U bent altijd welkom voor een gratis proefles voor zowel Senioren gym als onze overige lessen voor volwassenen. Als de les bevalt, dan kunt via deze link lid worden van Zaalsportclub Muiderberg.

Wanneer? Hoe laat?
Dinsdag 10:35 – 11:35voor volwassenen

Gevarieerd lesaanbod

Enthousiaste trainers

Op loopafstand van huis

Voor beginners en gevorderde