Nijntje beweegdiploma

beweegdiplomaNijntje, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en Zaalsportclub Muiderberg zijn een meerjarig samenwerkingsverband aan gegaan met de ambitie om meer kinderen uit Muiden en Muiderberg tussen de 2 en 6 jaar te stimuleren om spelenderwijs beter te leren bewegen. Zaalsportclub Muiderberg heeft namelijk met ingang van 2015 het Beweegdiploma-keurmerk van de KNGU verkregen. De bekende kinderheld nijntje is de ambassadeur van het Beweegdiploma.

De grootste motorische ontwikkeling vindt plaats tussen de 2 en de 5 jaar. Als je vanaf  2 jaar veel en gevarieerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen.  Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien.

Het bestuur is blij met het keurmerk: Het keurmerk Beweegdiploma geeft onder andere aan dat wij lesgevers hebben die daadwerkelijk peuters en kleuters op een juiste en veilige manier leren hoe ze alle belangrijke vormen van bewegen kunnen leren. Dat doen we in een leuke sfeer waarin spelenderwijs leren centraal staat. Na gemiddeld 20 uur ontvangen de kinderen het Beweegdiploma met nijntje erop en krijgen ze een leuke badge van nijntje.”

In juni 2013 werd tijdens het Groot NK Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam het Beweegdiploma geïntroduceerd voor kinderen van 2-6 jaar. Jaap Wals (directeur KNGU):

directeurkngu2015“Wij willen met het Beweegdiploma een stimulans geven aan bewegen op jonge leeftijd nog voordat ze naar de basisschool gaan. Het belang van dit diploma voor de latere sportieve carrière en leefstijl wordt op aansprekende wijze benadrukt. Nijntje is bij uitstek een karakter dat zeer tot de verbeelding spreekt van peuters, kleuters en hun ouders en grootouders.
Wij zijn bijzonder blij dat Zaalsportclub Muiderberg in De Rijver op maandagmiddag aan de slag gaat met het Beweegdiploma en wensen alle peuters en kleuters uit Muiderberg en Muiden veel beweegplezier!.”

Wilt u meer weten over het Beweegdiploma bij Zaalsportclub Muiderberg stuur dan een bericht naar onze ledenadministratie.
Aanmelden  kan via deze link.